Back to All Events

Pustbasert stresshåndtering - gruppeterapi med yoga og samtale


  • Core Yoga 28 Sagveien Oslo, Oslo, 0459 Norway (map)

1-årig gruppeterapitilbud for deg som ønsker å prøve ut hvordan pustbaserte øvelser fra yoga, i kombinasjon med samtale, kan bli til hjelp for å håndtere stress og psykiske plager.

Tid for gruppemøter: mandager kl. 09.15 - 11.15 (2 klokketimer)
Sted: Norsk Karakteranalytisk Institutt, Gjerdrumsvei 19, Nydalen i Oslo
Planlagt oppstart: senhøsten 2022

Yogaøvelsene: I denne terapigruppa vil du få erfaring med et bredt spekter av kroppslige og mentale øvelser fra yoga. Fokuset er på sinn - hjerte, pust - spenningsregulering og kroppslige bevegelser - stillinger. Yoga dreier seg om selvutforskning og er en meditativ øvelse. Langsiktig yogapraksis kan bidra til å gi deg en mer sentrert oppmerksomhet og større kapasitet til å håndtere personlig belastning/stress. Dette skjer blant annet gjennom langsomme endringer i pusten, som påvirker spenningsnivået i kroppen og mentalt nærvær.

Gruppesamtalene: Felles utforskning av selvopplevelse her og nå - direkte knyttet til erfaringer fra yogaøvelsene. Gruppesamtalen vil ha et kroppslig - relasjonelt fokus: Hvordan erfarer du deg selv gjennom kroppen og i relasjon til andre mennesker? Hvilke tanker, følelser og fornemmelser får du? Hvilke utfordringer møter du på? Hva slags endringer ønsker du deg?

Individuelle oppfølgingstimer: I tillegg til de ukentlige gruppemøtene vil du få tilbud om 2 -3 ind. samtaler med terapeuten i løpet av året. Her kan du ta opp private tema og spørsmål.

Deltakelse:
- Gruppa vil bestå av inntil 6 kvinnelige deltakere med gjensidig taushetsløfte.
- Tilbudet er refusjonsbasert. Prisen per gruppemøte er kr 200 etter oppnådd frikort (ved oppmøte). Mer informasjon om priser og avbestillingsregler ved kontakt.
- Inntak etter henvisning fra lege/psykolog, egen skriftlig søknad og vurderingssamtale.
- Tilbudet varer i 1 år og er forpliktende for deltakerne.

Kan dette være noe for deg?
Ta kontakt: kruse.siri@gmail.com

Om terapeuten: Siri Kruse er klinisk psykolog og har jobbet i offentlige helseforetak og privat praksis siden 2009. Utdannet karakteranalytiker i 2019 - en spesialisering for psykologer og leger i kroppsbasert og relasjonell psykodynamisk psykoterapi. Omfattende erfaring og utdanning innen yoga/meditativ praksis gjennom 20 år, samt undervist siden 2009. Utdannet ved Centered Yoga - Advanced Teacher Training og Kaivalyadhama Yoga Institute. Opptatt av å innlemme kunnskap fra yoga og psykologi i et allsidig og treffende terapeutisk tilbud.

Les mer: www.yogapsykologi.no / www.coreyoga.no

Earlier Event: November 9
Hatha yoga helgekurs på Yogeriet i Oslo